Straatangst

Straatangstproject

Zelf ben ik bekend met straatangst. Ik durfde nergens meer alleen naartoe, liefst nog niet eens met iemand anders. Ik merkte dat mijn hond mij hierin enorm hielp, met hem erbij was ik niet alleen. Daarnaast geeft het iets anders om op de focussen dan de angst. Samen met Jip ben ik dingen weer op gaan zoeken, dat was voor hem immers ook nodig als socialisatie. En gek genoeg vond ik het samen met hem helemaal niet zo eng meer. Hij heeft mij echt geholpen om over mijn straatangst heen te komen, het is nu weer normaal voor mij om naar de stad te gaan, met de trein, met de bus, naar de IMG_6848winkel etc.

Vanuit mijn eigen ervaring wil ik anderen helpen die met dit probleem kampen. Samen gaan we een stappenplan opstellen met voor jou realistische stappen. Ik denk met je mee maar je bepaalt zelf. Samen met Jip en mij ga je de stappen daadwerkelijk uitvoeren. Jip hoeft mij nu niet meer te steunen, maar mag dat voor jou doen. Het aaien van een hond laat het stressniveau dalen, en doordat je met hem bezig bent ben je niet alleen op de angst gericht. Door steeds succeservaringen op te doen groeit je zelfvertrouwen en neemt de angst af.

Natuurlijk zit er meestal meer achter een angst(stoornis), daar zal dan ook een therapeut voor ingezet moeten worden. Die therapeut zal alleen meestal stoppen bij de deur, en niet daadwerkelijk met je meegaan om de stappen te ondernemen. Dat is waar het bij veel mensen blokkeert, ze moeten het alsnog alleen doen en dat gaat nou net niet. Dit is dus geen vervanging voor psychotherapie, maar een extra tool. Wil je extra hulp, hulp bij het dagelijks leven waarin je de stappen echt moet gaan ondernemen? Neem dan contact op!