Maatjes

 Jip

Jip is mijn maatje, maar Jip is ook de grote kracht achter Maatje op Poten. Zonder hem zou Maatje op Poten niet bestaan. Jip is een lieve, gevoelige, zachtaardige vrolijke hond. Hij is heel goed in te zetten bij kinderen of volwassenen die wat terughoudend en gesloten zijn. Hij blijft rustig en werkt graag samen met rustige mensen. Hij vindt het heel leuk om samen opdrachten te doen en zal graag voor je werken. Dit werkt heel goed voor kinderen en volwassenen met weinig zelfvertrouwen. Door Jip ervaren ze dat ze er mogen zijn, hij doet wat je zegt en wil graag samen met je wat doen. Samen met hem kun je succeservaringen opdoen waardoor het zelfvertrouwen groeit.

Jip heeft zijn diploma’s als Autismebegeleidingshond gehaald. In het voortraject bij stichting Saac gaat Jip mee om te ervaren wat het contact met een autismebegeleidingshond doet. Hierdoor leren kinderen al wat een hond is en hoe je hier mee om moet gaan voordat de eigen hond in het gezin komt waardoor de verandering minder heftig wordt.

Binnen Maatje op Poten wordt Jip ingezet bij de weerbaarheidstraining, straatangstbegeleiding en bij individuele hulpvragen. Daarnaast gaat hij vaak mee als oefenhond tijdens de trainingen.

Jip wordt niet ingezet bij angst voor honden omdat dit bij hem te veel spanning oplevert.

 

 

Scooby

Scooby woont bij Claudia ter Beek in Enschede. Hem heb ik leren kennen tijdens een puppytest van hun nest van 11. Hij was zo relaxt dat hij meteen opviel. Door omstandigheden is hij teruggekomen bij Claudia. Samen zijn we hem nu aan het trainen tot therapiehond en autismebegeleidingshond zodat hij in kan vallen als collega van Jip waar nodig. Scooby is nog jong en daardoor soms onbenullig, maar erg vriendelijk en relaxt. Hij knuffelt graag en vindt het leuk om samen te werken. Hij wordt ingezet om kennis te maken met een hond. Voordat de eigen hond komt is het fijn als kinderen al weten hoe je met een hond om moet gaan, wat vindt een hond wel fijn en wat niet? Hoe voelt een hond? Wat kun je allemaal samen doen?